Hysterische over de top Mommy

Sophie Hoeberechts

Zondagavond 30 november 2014 op NPO 3 om 20.25 was ik te zien als hysterische over de top mommy in de aflevering “Godenzonen” van de succesvolle tv serie ADAM E.V.A. van regisseur Norbert Ten Hall en schrijver Robert Alberdingk Thijm

Na auditie te hebben gedaan bij Kemna casting voor een kleinere rol van poezenvrouwtje mocht ik een weekje later terug komen voor deze rol van een moeder die het beste met haar kind voor heeft maar daar wellicht een beetje in door schiet. Rode loper en limousine worden aangerukt om de zevende verjaardag luister bij te zetten van het geliefde dochtertje. Zelfs een heuse Partyplanner en veel kinderchampagne en glitters. Of dochter zelf hier zo blij mee is ? Het was in elk geval een heerlijke klus met veel oude bekenden uit de tijd dat ik vaker filmde. Richard van Oosterhout achter de camera en de warme handen van Hennesien van Walderveen in de koude trailer om mijn kleertjes aan te doen. De kleding en make-up deden we zelf, bezuiniging of juist een artistieke overweging? Het ziet er in elk origineel en sprankelend Amsterdams uit. De locatie was IJburg, o.a. op een school waar ik nog getry-out heb met Kiki Heessels en in een prachtig huis van glas met overal open haarden en even prachtige bewoners met keurig opgevoede kindertjes. Een belevenis.

Toch heeft de VPRO deze serie een jaartje op de plank laten liggen, en waarom? Soms begrijpen wij de netbeheerders niet, of hun keuzes. Norbert Ten Hall is een hele fijne regisseur, behalve dat hij oprecht geïnteresseerd is, is hij een rustige en lieve man met een groot charisma die alle medewerkers om hem heen weet te enthousiasmeren om zo het beste uit je omhoog te halen.

De ontwikkeling van mijn personage van druk druk druk naar diep down ongelukkig was een feest om te spelen. Net èchte mensen!