BIOGRAFIE

1987

Vers van de Amsterdamse Toneelschool kwam ik fietsend acteur Marcel Musters tegen, onderweg naar een auditie. Een stem auditie wel te verstaan. Bij Studio Wim Vonk, en of ik mee fietste? Nog diezelfde week sprak ik mijn eerste radiospot in voor Blistex en de week erop zat ik in Hilversum naast  Alfred Lagarde en Cees Heyne een tv spot in te spreken voor Balisto.

1995

Mijn eerste mobieltje voor mijn voice-overwerk kocht ik in 1995 en mijn mailadres heette muts! We werkten met floppy’s om info op te slaan. Hopeloos achterhaald allemaal maar het icoontje kent iedereen! Vertrouwen en vernieuwen gaan hand in hand, zeker in de reclame wereld.

1996

De Amsterdamse Kunstprijs gewonnen voor onze uitvoering van de opera "Tourandot" met theatergroep O'Mamarée, waarmee ik 10 jaar lang voorstellingen maakte en speelde.

2000

Ik speelde mijn laatste muziektheater voorstelling. Na jaren reizen werd ik moeder van een tweeling en begint een nieuw millennium en voor mij een nieuwe leven.

2004

Stem van Yorin FM. We maakten een nieuw geluid “Attitude”. Sounddesign van Wouter Tjeenk Willink en regie van Maurice Verschuren.
Ik werd de vaste stem van de Staatsloterij, van C&A, Airwick en Dr Oetker.

2010

Samen met Pieternel Pouwels initieerde ik "De Stemmen"; 10 van Nederlands beste voice-overs met een thuisstudio samen in een klein collectief met alle stem-smaken vertegenwoordigd.

2014

Ik ben de stationvoice bij Foxlife en te zien in een paar leuke spots voor Belvilla gemaakt door Leukwerkt, regie Bart Kuiper. Mijn homestudio is vernieuwd en ik speel in de leuke serie Adam E.V.A. Een fantastische opdrachtgever vraagt mij voor de derde maal in mijn stem carrière terug als voice-over voor hun campagne. Wat een compliment!
allowfullscreen

2016

Elke tijd heeft zijn charme, en het fijne van deze tijd is dat het ongepolijst mag zijn, écht en met rondingen! Ik ben de stem bij Mentos bij de spots met Armin van Buuren, stationvoice voor 13th Street en Foxlife, werk voor Skyradio 100%NL en BNR nieuwsradio als vaste stem voor oa A.Vogel, Stedentrips, DB Schenker, Palmers, ING, Rabo, Meewind, spreek app's in voor o.a. Van Lanschot bankiers en kinder verhaaltjes en 4 boeken van Suzanne Vermeer

2019

2019 I came back from a long hiking trip in New Zealand and I am looking forward to collaborate with old and new friends and colleagues and make lots of wonderful stuff!